TERAPIKLINIK I HØRSHOLM

 

 

 

 

 

 

 

 

Samtaler foregår i klinikken på Hovedgaden i Hørsholm.

Klinikken  tilbyder terapi som behandlingsmetode.

 

 

KOGNITIV TERAPI / METAKOGNITIV TERAPI:

De kognitive terapier er specielt velegnede til angst, nedtrykthed, OCD og stress. Den kognitive terapi fokuserer på sammenhængen mellem tanker, følelser og handlinger. 

 

COOL KIDS / CHILLED er kognitiv manualiseret angstbehandling. Der er den mest effektive kortvarige angst- / OCD-terapi til børn og unge.

Systemisk forståelse: Anerkender, at der ikke er nok, at du ændrer på dig, omgivelserne / mennekserne omkring dig har også en indflydelse på dig, og det skal man også tage i betragtning. Derfor inddrages familien f.eks. ofte i høj grad i behandlingen.

 

PSYKODYNAMISK TERAPI: 

Bruges især hvis du har et ønske om at lære dig selv bedre at kende, for der igennem at kunne blive mere fri til at leve på den måde du ønsker. Måske vil du blive klogere på indre konflikter, f.eks:  Hvad motiverer dig, hvad holder dig tilbage? Hvorfor gentager du sammen mønster igen og igen? Hvor kommer angsten eller vreden fra? Mønstre eller indre konflikter grundlægges ofte i barndommen eller ved tidligere erfaringer. Din selvopfattelse er også påvirket at dine tidligere og nuværende relationer til andre mennesker. Der åbnes for, at du kan fordybe dig i betydningen for netop dig.

 

DYREASSISTERET TERAPI - MØD BALOU

Børn kan have mange grunde til at de ikke vil tale om hvordan de har det. Måske ved de det ikke, måske kan de ikke sætte ord på. Måske har de udviklet en strategi, der drejer sig om ikke at tænke på / undgå problemerne. Nogle børn brug for noget andet end almindelig terapi.

Derfor tilbydes Dyreassisteret terapi med Balou 

Her kan man lære om angst og modig adfærd uden det drejer sig direkte om barnet selv. Istedet for den ubehagelige tanke om  "der er noget galt med mig", oplever børnene at blive dygtige til hundeangsttræning, og får en succesfølelse. De træner sammen med Balou at udsætte sig for situationer de plejer at undgå sammen og bliver derved modigere.

Terapi med Balou er en stor succes.

Hundesundhed og sikkerhed: Balou chekkes naturligvis ofte af dyrlæge, og fodres ikke med råt kød, så han er sund og frisk.

Hundepsykologi:  Balou er en god normal hund. Han er klog og social. Han har brug for at arbejde og opleve nye ting og for samvær med mennesker og hunde. Derfor er Balou absolut glad for at være på job.

Balou er som de fleste hunde meget opmærksom på signaler fra mennesker og ønsker at indgå i positive relationer, og undgå social uro. Han hilser derfor, når nogen kommer, og han opsøger mennesker han opfatter er bange/ kede af det og lægger sig for fødderne af dem. Det, samt at han er tilpas selvstændig, gør ham til rigtig god terapihund. 

Hvad man må regne med:

Jeg har desværre ikke lært Balou ikke at slikke og han fælder!  Hvis han lugter mad, kan han komme til at savle. Når han har brug for en pause går han hen og lægger sig, også selvom tiden ikke er gået.    Da børnenes sikkerhed og oplevelse er vigtigst,  kan jeg afbryde terapien uden varsel eller begrundelse, hvis jeg vurderer, at samværet er stressende for barn eller hund.  Alt det skal man være klar på at acceptere, hvis han vil i terapi med Balou.

 

 

MEDICINSK BEHANDLING:

Klinikken tilbyder kun medicinsk behandling af søvnforstyrrelser hos børn med ADHD eller autisme.

KVALITETSSIKRING / SUPERVISION:

Der er løbende supervision af behandlingsforløb i både kognitiv og psykodynamisk retning.